Charina Knutson

Jamtli - utegym och streetbasket
Det här är ett världsbra tips som är alldeles gratis.
Vid Jamtli finns ett utegym och en basketplan som ligger utanför det inhägnade området, och som därför är öppet och gratis dygnet runt. Om man inte har en egen basketboll kan man få låna i Jamtlis reception när museet är öppet. Man lämnar ett körkort eller en sedel i pant, bara.
Vi lånade en boll av Per i receptionen och begav oss ner till planen. Man går längs museets fasad, förbi butiken och ner mellan museet och landsarkivet. Här ser ni både Stella och basketbollen längst till vänster i bild! På infotavlan bredvid henne kan man också se en karta över Hälsans stig, som passerar precis förbi. Man kan alltså lätt kombinera promenad och gym, om man känner för det.
Kanske är mina barn lite små, i betydelsen korta. Planen är i de rätta streetbasket-måtten och korgarna sitter i vuxenhöjd. Men från 10-12-årsåldern och uppåt funkar det fint. Just nu står det en container på en del av planen, jag tror att det är på grund av husbyggena i arkivparken. Den stör lite förstås, men jag tror att den snart ska vara borta.
Precis intill finns ett utegym med crosstrainer:
Roddmaskinen och bröstpressen är snillrika konstruktioner där man jobbar med sin egen kroppsvikt.
Och så finns det lite plats för balansgång, och räcken av olika slag.
Efter en stunds träning lämnade vi igen basketbollen till Per och tackade för i dag!