Charina Knutson

Fiskdammen
Vi har ju pratat om det här med demokratiska beslut i familjen, här.
I dag var det dags för Kids Rule. Jag ville åka ut i skogen och plocka bär. Barnen ville... trumvirvel!... sälja jultidningar. Det var väldigt svårt att säga emot dem när de var så här söta och dessutom fullständigt sams. Jag släppte iväg de två försäljarna en stund. De promenerade faktiskt flera timmar runt Tandsbyn, det är också motion!
Men sedan var det dags för lite Mohammed och berget. Om inte barnen ville komma till utflykten fick utflykten komma till dem. Jag packade en matsäck, hoppade in i bilen och letade upp barnen inne på byn. Den här skylten har ni sett förut, men nu är det lite höstfärger på. Det är T-korsningen inne i Tandsbyn vid Mickes Cykel och Motor.
I dag tog vi höger och körde några kilometer in på grusvägen. Då kommer man till en damm på vänster sida. Ni ser en liten röd stuga, och den här stock-möbeln med tak över.
Där kan man fika! Jag hade med mig pizzabullarna, saft, äpple och lite pepparkakor. Om man vill kan man grilla på en väldigt enkel liten grill.
Men hear, hear! Om ni hade tänkt att fiska så kan ni lägga de planerna på is. Det har varit put and take-fiske här med goda chanser till fångst - när Ulf levde var vi här och prövade lyckan några gånger. Men nu är det ingen aktivitet här. "Stängt från och med 31/8 2015" står det på några tavlor. Vi försökte locka till oss eventuella övervintrare med hjälp av några pepparkakssmulor men det var verkligen ingen hemma.
Gräset växte högt och ingen verkar sköta om stället riktigt. Men bron ut till den lilla ön håller och det är fortfarande en liten fin plats att sitta och fika på.
Om du som läser vet något om put and take-fiskets öden och äventyr får du gärna skiva något i kommentarsfältet!