Charina Knutson

Friluftsteater för hela familjen
På Jamtli finns en fin utomhusscen som vi ibland hyr ut till externa arrangörer. Ett samarbete som vi haft några somrar är det otroligt fina med Sandelius Kultur & Nöje. Sandelius är en av få som har fått förtroendet att sätta upp Astrid Lindgrens berättelser på scen och resultaten blir helt enkelt väldigt bra.
Elin Sandelius är från Jämtland och hennes man Mats från Blekinge, så när de gör en föreställning spelas den på båda ställena, med mestadels lokala förmågor. Tidigare år har de satt upp Pippi, Emil och Bröderna Lejonhjärta, men i år var det dags för Rasmus på luffen!
Håkan Borgsten som spelar Paradis-Oskar är Östersundsbaserad skådespelare med massor av erfarenhet. Det är inte lätt att göra något eget av den Allan Edwall-präglade gestalten, men han gör det väldigt bra. Grymmast av alla är ändå Oskar Bergman som spelar Rasmus. Jeezus, han är bara 10 år och så himla superduktig! Han agerar och sjunger fantastiskt och missar inte en enda replik. Respekt!
Andra lokalkändisar i ensemblen är Lars "Vegas" Gustafsson och Fredrik Longueville som varit med i alla Sandelius sommarföreställningar på Jamtli. Ensemblen består av 20 personer och är den största hittills.
Om ni har möjlighet att gå och se föreställningen så gör det! Den spelas lördag 19 och söndag 20 augusti också. Biljetter hittar ni här!