Charina Knutson

Skattjakt
Skattjakter är ju väldigt roligt, insåg jag i dag. Egentligen är det ju idiotiskt att begränsa sig till att bara ordna dem när det är barnkalas. Det är ju världens bästa sätt att få upp barnen ur soffan vilken dag som helst. Man kan ju faktiskt göra en skattjakt av, tja, lördagsgodiset? Och lägga skattjakten en bit hemifrån så att det blir en anledning att ta en promenad (eller TVÅ promenader för dig då, eftersom du måste gå och lägga skattjakten först. Listigt!). Om barnen kämpar med engelskaglosor eller Europas huvudstäder i skolan kan du göra skattjakten som ett quiz och slå ännu fler flugor i samma smäll.
I dag var det i alla fall Julius 7-årskalas och jag hade lagt skattjakten hos en granne. Dels för att barnen skulle kunna leka på vår tomt utan att snubbla över ledtrådarna, och dels som sagt för att smyga in en promenad i kalajset. Eller en studs-hopp-spurt-tur, som det blev här.
Jag hade satt upp Minecraftfrågor som antingen ledde vidare till nästa quizfråga eller gav hemliga nummer att samla på sig.
De hemliga numren skulle man sedan snurra fram på ett kodlås som jag hade satt på en resväska.
Och i resväskan låg det karra!