Charina Knutson

Multråberget
Hej, hoppas ni har haft ett fint höstlov! Vi åkte till Sollefteå och umgicks med min mamma lite. En utflykt blev det också, tillsammans med min bästa vän Petra som också var hemma på lov med sina barn. Vi bestämde oss för att gå upp på Multråberget - det som avtecknar sig så fint om man åker sådär en 7-8 km från Sollefteå, väg 335 mot Örnsköldsvik.
Man parkerar på en liten P-ficka vid bergets fot. I bakgrunden ser ni Multrå kyrka.
Sedan spanar man efter en blå pytteliten pil som det står Multråberget på. Man går upp på en gårdsväg så det känns som man klampar in på någons tomt men det är faktiskt så det är tänkt. Nils kollar på mobilen men det var faktiskt bara för att ställa klockan eftersom han ville veta hur lång tid det tog att gå upp.
Stigen uppför är tydlig i början och lite luddigare i slutet. Då får man hålla utkik efter röda märken på träden, eller gula plastband som någon nyss satt upp. Skogen är fin och lite klippig. Man får se upp så man inte halkar på stenar och mossa, men man behöver inte klättra, det går fint att gå.
Vissa stenar blir liksom ens hem.
Till slut är man uppe på toppen. Paviljongen har funnits sedan jag var liten och längre ändå, men kändes fortfarande säker att gå ut i.
Längst där nere såg vi Multrå kyrka igen.
Sedan packade vi upp matsäck med hänförande utsikt.
Jag försökte ta en selfie med min bästis.
Och fick sällskap av en alldeles underbar linslus.
När vi hade fikat gick vi och tittade på vårdkasen som också står på bergets topp. Det blev en liten historielektion om havet och Ångermanälven och ryssen. Pedagogiska Petra spelade upp en scen ur Sagan om ringen för barnen för att visa att det är ascoolt med vårdkasar. Vi tror att de fattade.
Sedan vandrade vi ner genom hav av fönsterlav.
Jag tror att Nils glömde att kolla hur lång tid själva bestigningen tog. Men jag skulle gissa att en genomsnittligt tränad vuxen går upp på en halvtimme och ner på 20 minuter. Vi var ute i flera timmar men det var bara för att det fanns så mycket att titta på och leka med hela tiden.
#1 - Petra

Åh nej inte glömde lille Herr Excel. 3.14 blev tiden 😉

Svar: Såklart! Nils kan man lita på! Tack för en underbar dag, alla tre.
Charina Knutson