Charina Knutson

Höglekardalen
I dag ville vi ta en heldag i backen och åkte till Höglekardalen.
Bydalen, Höglekardalen och Gräftåvallen hänger ihop på samma liftkort, och Bydalen och Höglekardalen ligger dessutom bara ett par kilometer ifrån varandra. Vi körde Sannsundsbron över Storsjön och sedan upp till Hallen. Två mil till så kommer man till Bydalen. När man ser Drommen som en uppochnervänd sockerkaksform så vet man att snart är framme!
Först kör man in i Bydalen och passerar skiduthyrning, pister och restaurang.
Sedan kommer man fram till Höglekardalen där det mesta kretsar kring den här byggnaden, som har skidshop, livs, restaurang och liftkort.
Julius är bara 7 och åker gratis. För vuxen kostar en heldag 340:- och för ungdom 8-15 år 280:-, men eftersom Bydalen kör konceptet "Röd lördag" även denna säsong kunde vi dra av en hundring var. Om man inte har deras skipass måste man lägga på 50:- per person. Priser och tider hittar du här!
Att knäppa på tre människor kalla slalompjäxor i -10 är måttligt roligt för en människa med Raynauds syndrom men till slut var vi redo att åka upp i Dromliften.
Det här är barnens favoritbacke. Den är lätt att börja med, har både knapplift och ankarlift, man kan hoppa av på tre ställen på vägen upp, och välja på en vanlig nerfart, en rolig skogsbana som Stella och Julius älskar, och en barnbacke med skidlek och hopp.
Efter en stund blev vi hungriga och gick in på Restaurang Drommen och åt deras grymma pizzor.
Sedan körde vi en stund till!
De flesta backar i Bydalensystemet stänger "vid mörkrets inbrott", vilket ju är förskräckligt tidigt för närvarande. Men just Dromliften har belysning och är öppen till 17. Så vi hann några varv till!
Molnen och snön drog in. Ganska mysigt var det.
Men till slut åkte vi hem och nu laddar vi för stormen Cora som kommer i morgon. Buckle up folks!