Charina Knutson

Plocka lingon!
I dag slog vi följe med två favoritgrannar och gjorde en lingonplockartur.
Förutom det vanliga (fika, sittunderlag, våtservetter) packade vi också tre röda bärplockare i plast och en 10-litershink med lock. Det kan ju vara lite halvklurigt att veta var det finns bär, men vi satsade på Skutevägen. Den går så här:
Om man kommer från Östersundshållet och tar in mot Tandsbyn kommer man till Författarvägen 1, likamed Tandsbyns tryckeri, likamed Postnord. Ta upp till höger förbi tryckeriet.
Efter någon kilometer tar husen slut och det blir massor av hyggen istället. Där finns det chans att hitta bär! "Titta runt stubbarna", tipsade vi barnen.
Om man vill kan man ju vara medveten om att det är älgjakt så här års. Våra grannar hade rekat lite i förväg så att vi visste att det inte var några jägare i farten. Man kan ju för säkerhets skull ta på sig färgglada kläder eller reflexvästar. Och är man rädd för själva älgarna så kan man ju prata, ropa och tjöta så otroligt högt som vi gjorde alldeles av oss själva. Bara för att det var kul att vara i skogen och för att alla hade så mycket att säga hela tiden. Bär plockade vi också!
Och fikade gjorde vi, men det blev så oestetiska bilder. Vi var störthungriga och glufsade i oss mackor och rulltårtor och äpplen och småkakor as if there was no tomorrow. Sedan åkte vi hem med 4,5 kilo lingon i bagaget.