Charina Knutson

Fika på Lon
Efter skidturen i Brunflo åkte vi vidare till Bällsta. Vi hade hört talas om att det skulle finnas ett roligt kafé där som heter Lon. Om man utgår från Östersund åker man över Frösön och Vallsundsbron, tar höger efter bron och åker förbi Sandviken och Böle byskola och håller utkik efter vägskyltningen mot Brattåsen och Rasten. Adressen är Bällsta 120, om ni vill skriva in det i gps:en.
Åk en 2-3 kilometer och håll utkik efter en diskret skylt på vänster sida som det står Lon på. Sväng in och parkera på den uppskyltade parkeringen precis innanför.
Lon är ett litet mysigt fik med stor familjekänsla! Det känns verkligen som att komma hem till någon som har pyntat och gjort fint för en. Den här söndagen var tulpaner nerstuckna i snön hela vägen fram.
Här har man tänkt till kring Coronan. Det är begränsat hur många som kan komma in åt gången, och det finns sittplatser utomhus för den som föredrar det. Perfekt nu under vårvintern!
Inne är allt som en enda stor shabby chic-dröm. Lantligt och alldeles underbart.
Det finns ljuvlig soppa, mackor och fikabröd. Inte så mycket är uppbullat i förväg, man får kika på menyer och visningsfat. Det finns också en liten butiksdel där man kan köpa hantverk och godis. Vi beställde lite gofika och gick sedan ut för att tvätta händerna.
Det är fint och prydligt och miljövänligt med textila handdukar. Istället för spegel får vi veta att vi är fina precis som vi är, det är väl bra!
Eftersom vi var ute sist på dagen var vi ensamma på Lon och kunde sitta inomhus. Så här års är inte lokalen uppvärmd, så man behöver behålla ytterkläderna på. Det finns också filtar om man tycker det är kyligt.
Lon är just nu öppen på söndagar 12-15. Det finns skoterspår hit, och man kan ta med skidorna och åka längd. Eller så kan man bara ta en tur hit ändå. Det bästa är att kolla aktuella öppettider på Lons Facebook-sida som ni hittar här!