Charina Knutson

Bada och grilla utanför Nyhem
I programförklaringen till den här bloggen står det att jag och barnen ska ta er med till de där badvikarna som bara de närmast sörjande känner till, och i dag är det dags för en sån!
Vi ska bege oss till Nyhem i Bräcke kommun. Om man kommer från Östersundshållet är det enklast att bara ta E14 till Bräcke, det är ungefär 7 mil. I början av Bräcke samhälle tar man vänster mot Kälarne och Hammarstrand och kör ytterligare 2,3 mil.
Nyhem är en gullig ort men lite avsomnad. Affären är stängd och det här lär vara det tidigare hotellet som nu är avspärrat för besök. Man anar heydays under 1950-talet, som för så många andra orter i Norrlands inland.
I slutet av byn finns en skylt där det står 3 Lugnvik. Sväng in där och kör just 3 kilometer.
Vägen slutar vid ett jordbruk.
Kör förbi gödselanläggningen och sväng vänster efter den lilla ladan med tre dörrar.
Nu bär det utför några hundra meter, över en obevakad järnvägsövergång och lite till.
Nu är du framme vid en fyrvägskorsning där valet "rätt fram" känns lite tveksamt. Det är smalt och lite igenvuxet, men den vägen går ner till Hovdsjön, som är resans slutmål. 
Känns det osäkert att köra ner med bilen där, så parkera här uppe. Annars finns det en liten parkering 150 meter ner. Eller, parkering är att ta i, men en breddning av vägen där folk brukar ställa sina fordon. Till vänster om barnen här!
Ett litet omklädningsrum dyker upp på höger sida. Det är snårigt runt omkring, men var faktiskt helt OK inuti. Inte för att vi skulle bada i dag, men nu rekar vi ju åt er!
Stranden är LJUVLIG. En lång vik med fin sand, långgrund och med bra botten långt ut i sjön.
Och vindskydd, grillring och bord. Allt man behöver! Stella var less på korv i dag och hade tagit med sig toast och grillhalster istället.
Hon hade också tid för lite fotografering.
Och lite TikTok! Allt ser snyggt ut med den här stranden som bakgrund.
Vi MÅSTE bara komma tillbaka hit i sommar. Det var väldigt fint och badvänligt helt enkelt.
När vi hade fikat åkte vi till andra sidan sjön och tittade på bäverspår! Helt otroligt vad dessa djur kan gnaga. Hit är det ännu krångligare att förklara vägen, så jag hoppar det, men några bilder kan jag få visa ändå!
Alltså, tandmärkena!
Miljön runtomkring var också fin, med en liten kanal. Klart att bävrarna gillar det här.