Charina Knutson

Lillåstugan
I tisdags ville vi förgylla sportlovet med en tur till Lillåstugan i Åre. Det är en enkel och mycket charmig trästuga som byggdes 1933 av familjen Bagge. Våfflor har varit en stående punkt på menyn sedan dess, och de nuvarande ägarna förvaltar arvet med den äran! Coronaanpassningen är också på plats.
Vi tog oss till Lillåstugan genom att åka upp i Tegeliften, det är då man kommer upp till det här tältet. Välj att åka vidare mot Fjällvallen.
Utsikten på väg mot Fjällvallsliften är fin, hela Åre ligger för ens fötter!
Åk upp också i Fjällvallsliften. Vid toppen av den finns en söt liten skylt mot Lillåstugan.
Nu gäller det att ta lite fart. Vägen är utstakad med röda käppar, men på sina ställen är det ganska flackt så utnyttja utförslöporna!
Ta av skidorna och börja köa! 
Vi fick vänta en liten stund, men det var det värt. Miljön är precis så 1930-talig och mysig som man kan förvänta sig. Beställer gör man vid den lilla serveringsluckan. Sedan är det bara att sprita händerna och hugga in!
Jag tog våfflan med ren och kantarell, så sjukt god. Julius gick på dessertvåfflan med äpple och kanel, och Patrik tog en klassiker med hjortronsylt och grädde. (Stella var tonårstrött och följde inte med i dag.)
När man har ätit klart kan man ta vägen neråt systemet igen. Man kommer först till Fjällvallsliften igen, och sedan kan man åka ner till Tegefjäll. Sista biten är röd backe och lite brant, men annars är det väldigt snäll åkning!
Lillåstugan är öppen varje dag 10-15 nu fram till påsk, berättade tjejen i kassan. Om man vill försäkra sig om att det är öppet kan man kolla deras Facebooksida, https://www.facebook.com/LillastugansVaffelbruk