Charina Knutson

Ski Tour 2020
Förra veckan gick Ski Tour 2020 i Jämtland och Tröndelag. Vi hade lite feeling efter Löfsåsrännet och begav oss till Östersunds Skidstadion för att kolla in skideliten! Vi började med att packa ryggsäcken. Sittunderlag att stå på för att hålla fötterna varma. En extra filt. Vattenflaskor och våtservetter.
Parkerade gjorde vi på den stora grusytan mellan Jämtkraft arena och stadion. 100 kronor, host host.
Sedan tar man sikte på gångbron (inringad) och går upp till stadion.
Vi hade köpt biljett i förväg, hoppade biljettkiosken och gick direkt till entrén.
Det var ett stort utställningsområde för sponsorer först. Vi gick runt och testade godsaker, tog oss en sverigeflagga och laddade mobiler. Min favorit var förstås Gruyèretältet där man fick smaka både hårdost och fondue, hehe.
Barnen fick en hamburgare och sedan gick vi och kollade in läktaren. Utsikten var perfekt och det finns också en stor tv-skärm där man kan följa åkarna.
Det var härlig stämning och som Sollefteåbo klappade hjärtat lite extra när Frida Karlsson och Ebba Andersson drog iväg. Tyvärr var norskorna för överlägsna och Ebba blev bästa svenska på en fjärdeplats. Vi viftade i alla fall med flaggorna och hejade som tusan!
Det är kul att Östersund kan locka stora tävlingar och det var på tiden att vi gick och tittade på atleterna live istället för på tv. Gör det ni också, ju bättre publik desto större chans att vi får fortsätta att arrangera världscuptävlingar i längdåkning och skidskytte! Klä på er ordentligt bara, man kan nästan inte ha för mycket kläder på sig.