Charina Knutson

Fjällkonditoriet i Myrviken
I söndags var det riktigt gråväder så vi bestämde oss för att göra en utflykt och bara fika rätt upp och ner. Jag har länge varit nyfiken på Fjällkonditoriet i Myrviken, så vi åkte dit! De har öppet tisdag-söndag varje vecka, himla bra med helgöppet, men kolla aktuella dagar och tider på Fjällkonditoriets Facebooksida innan ni ger er iväg.
För att ta sig dit åker man Sannsundsbron över till Ovikensidan.
Fortsätt rakt fram mot Myrviken. När ni kommer fram till Myrviken tar ni bara liiite till vänster, mot Svenstavik.  
Men det första som händer är att ni ser det stora Centrumhuset. Där ligger Myrvikens bibliotek men också Fjällkonditoriet. Det finns generöst med parkeringar!
Här har man tänkt till kring Coronaviruset ska ni tro. Man kan beställla i förväg, be att de kommer ut med kakor så att man slipper gå in, och så uppmanas man att öppna dörrar med armbågen.
Jag är passionerat intresserad av bakverk och hade sett fram emot att se Fjällkonditoriets utbud. Nu var det säkert inte som störst på en söndag i juni, men tillräckligt roligt, innovativt och gott för att imponera på mig. Kolatartlette med hasselnöt? Mandelpaj med lingon? Apelsinmazarin med cointreau-tryffel? Ja tack.
Vi beställde av den snälla tjejen i kassan och gick och satte oss.
Nu kommer vi till det som kanske inte är Fjällkonditoriets reseanledning, och det är själva fikamiljön. Borden är bra utplacerade med hänsyn till Coronan, men man sitter antingen inne i en lite kal kafélokal eller ute i den kala entréhallen. Det är alltså inte för mysfaktorn man åker hit.
Utan för fikat!
Hur var Julius jordgubbsmousse? "Som ett moln som smälter i munnen", enligt uppgift.
Betyget blir alltså högt för det otroligt goda och spänstiga utbudet, men lite lägre för fikamiljön. Ändå helt klart värt ett stopp, eller en resa! I sommar öppnar Fjällkonditoriet ett kafé också i Storlien.