Charina Knutson

Lillsjön i rimfrost - med P4 Jämtland!
Förra veckan bjöd på den mest fantastiska rimfrost. Ganska utmanande temperaturer var det också där runt trettonhelgen. Men när vi fick ett telefonsamtal från Elin på P4 Jämtland om att göra en utflykt tillsammans, då plockade vi fram tjocksockarna och drog iväg!
Utflyktsmålet fick inte vara för långt från radiohuset, och så behövde vi veta att det gick att ta sig fram trots snön som fallit. Så valet föll på Lillsjön, som vi besökte också hösten 2017. I dag var naturen dock en annan! Minus 20 stod termometern på.
Min gissning var att grillplatsen i Lillsjön skulle vara snöröjd och fin, och det var den. Många var också ute och promenerade, cyklade, åkte rullstol och rastade hundar i den vackra midvintern. Vi gjorde upp en eld och väntade på Elin.
Elin var jättetrevlig och ville prata dels om utflykter i största allmänhet, hur man gör och varför man gör det. (För att det är mysigt och bygger gemenskap i familjen, och för att få se nya platser och lära känna sitt län, är två bra anledningar!) Så här såg Elin ut!
Vi hade med oss lite te och bjöd Elin på, och så grillade vi korvar förstås. Sen pratade vi lite till, om fördelarna med att utflykta under coronapandemin. Att göra utflykter tillsammans är ju ett av få möjliga sätt att fortfarande träffa sina vänner, om man bara håller lite avstånd!
Efter någon timme utomhus var vi ganska nöjda. Men det gick bättre än jag trodde att vara ute. Ett tips om man ska stå stilla i kyla är att ha med sig extra sittunderlag för att ha under fötterna. Det isolerar bra! Andra sätt att hålla värmen är att leka tagen, eller göra ett antal snabba knäböj. Eller förstås att kramas lite.