Charina Knutson

Hallstabacken
Påsken tillbringas traditionsenligt i Sollefteå. Slalomskidorna var med så att vi skulle kunna ta en sväng i Hallstabacken. När man kommer riksväg 87 från Östersund så är det skyltat till Hallstaberget och bara att följa anvisningarna, rakt fram i rondellen.
Men man ska ju förstås inte upp på Hallstaberget, utan svänga av mot dalstationen vid foten av backen.
Då kommer man fram till en parkering, ett hus med liftkortsförsäljning, skiduthyrning och fika, och en läktare och sådana här dagar också ett par grillfat.
Fler än vi skulle åka slalom i dag. Kön var ungefär 30 meter lång. Inte så farligt tänkte vi.
Här har vi bara väntat i 25 minuter och är fortfarande på gott humör.
Tyvärr tog kön 70 (SJUTTIO) minuter. Det var inte helt lätt att upprätthålla barnens entusiasm i över en timme. Många ville hyra utrustning i dag och jag antar att det var anledningen till långsamheten. Men man kunde önska sig en snabbkö för dem som bara skulle köpa liftkort, kanske?
Klockan var över 12 innan jag fick göra just detta, och därför valde jag bara ett tretimmars. Det gick på 180:- för mig och 150:- för Stella. Julius åkte gratis. Alla tider och priser finns på Hallstabackens hemsida.
Vi åkte upp i stora liften. Ni ser skicrossbanan med hopp och grejor på höger hand, och det fantastiska hotellet Hallstaberget högst upp. Liften går upp och förbi hotellet.
När man kommer allra högst upp kan man åka den lilla familjebacken ovanför.
Här var vi nästan ensamma i dag. Det är Stella som åker här, på väg ner mot hotellet. Man ser ut över hela min vackra, småknasiga uppväxtort som jag fortfarande tycker så mycket om.
Nedanför hotellet kan man åka stora backen eller störtloppsbacken. Eller så kan man göra som Julius och åka i den opistade ytan mellan backarna.
Efter några åk var humöret på topp igen. Vädret var av propagandatyp: nollgradigt och strålande sol.
När vi hade åkt ett par timmar åkte vi hem till mamma för traditionsenlig påsk- ... ja vadå? Vad heter mellantinget mellan lunch och middag; luddag? Minch? Äggmålning ingår i alla fall.
Med Stellas påsklilja ber Jämtland för soffpotatisar att få önska alla en riktigt glad påsk!