Charina Knutson

Så dags för fotboll
Utflykten i söndags gick till Jämtkraft arena. Tro det eller ej men vi har aldrig sett en ÖFK-match - inte i allavenskan, inte när ÖFK gjorde sin succérunda i Europa League, aldrig. (Jo, Stella hann se en div 1-match med Ulf.)
I söndags var det sista matchen för säsongen när ÖFK mötte Hammarby hemma. Och då jädrans var vi på! Anledningen var att en kär vän till Ulf, en Hammarbyare från söder i Stockholm, ville komma upp och se matchen. Då kändes det kul att haka på!
Biljetter köper man via hemsidan, http://ostersundsfk.se/
När det blir matchdag kör man upp till arenan och parkerar på någon av de stora grusplanerna runt omkring. P kostar 20:- så ha en sedel med!
Vi hade packat på oss massor med kläder: underställ, tjocktröjor, vinterkängor. På parkeringen kompletterade vi med täckbyxor.
Sedan var det bara att leta sig till entreerna.
Matchen började 15.00 och vi parkerade vid 14.15 så vi hade gott om tid att hitta våra platser på Bilbolagets läktare. Vi hade till och med tid att köpa en korv först.
Vår Hammarbykamrat var så storsint så att han köpte ÖFK-halsdukar till Stella och Julius.
Matchen började med lite parader och grejor.
Sedan brakade det loss! Omöjligt att ta bilder på, men det var full fart och matchen böljade fram och tillbaka.
Förutom att vi hade mycket kläder på oss, hade vi också sittunderlag, ytterligare sittunderlag att ha under fötterna, samt filtar att ha över knäna och på axlarna. Det behövdes!
I pausen blev det mera korv samt varm choklad. Och när matchen var slut stod det 3-3 på resultattavlan och alla var åtminstone lite halvnöjda.