Charina Knutson

Musikal!
Helgen som gick var ingen höjdare vädermässigt - isigt och blåsigt. Så vi valde en inomhusaktivitet istället och gick på musikal. Produktionsbolaget Dröse&Norberg sätter ihop en ny musikal varje år och turnerar runt i Sveriges sporthallar. Förra året var det Aladdin. Trollkarlen från Oz tror jag också har gjort ett stopp i Östersund. I år var det Djungelboken! Vi drog till Sporthallen, som ju ligger ihop med Wargentinskolan mitt i stan. Trailers visar att man är på rätt väg!
Jag kan bli lite imponerad att det finns produktionsbolag som vågar ta ett tjog skådisar och ett helt scenmaskineri land och rike runt. Den ekonomiska risken måste vara betydande! Friskt vågat! Baksidan av myntet är ju att man känner köphetsen så fort man kommer in. Mjukdjur, t-shirts, CD-skivor och popcorn.
Men folk kommer, och det gör mig glad! Det vore synd om sådana här saker skulle gå Östersund förbi. Två föreställningar körde de i lördags, vi gick på den sena, och vad jag förstod var båda hyfsat fullbokade. Vi slog oss ner på de numrerade kontorsstolarna och väntade. (Och fick lite reklam på storbildsskärmarna.)
Föreställningen var fartfylld, och dekor och kostym var riktigt fina. Kattdjuren gick liksom på långa styltor både på armar och ben, det var coolt! Här är Shere Kahn till vänster och en hyena till höger.
Musiken var specialskriven och av varierande kvalitet, och några blev besvikna att inte få höra sångerna från Disneyfilmen. Men sånginsatserna var överlag riktigt bra.
Tack för föreställningen! Nästa år blir det Robin Hood.