Charina Knutson

Födelsedagsutflykt
Ortosen är borta och jag kan vandra lite igen! 
Det firade vi med en utflykt till Tysjöarna - en favorit i repris från våren 2019. Ja, fast egentligen var det något annat vi skulle fira, nämligen min sambos obeskrivligt coola mamma som fyllde 80 och hade önskat sig en utflykt i present. (Märkligt nog fyller vi år på samma dag, så jag passade på att fira mina 49 år samtidigt.)
Vi började dagen med en vikingaguidning på Frösön (runstenen och Frösö kyrka) men sedan drog vi till Kännåsen och naturreservatet Tysjöarna. Jag tänkte att det kunde vara lätt att gå för alla på de fina ramperna. Ramperna hade underhållits fint och alla murkna plankor vi såg för två år sedan var ersatta med nya.
De var så soligt och fint! Hattar, kepsar och solglasögon var på.
Det är cirka 1,5 kilometer till rastplatsen, där det finns två grillplatser och två rejäla långbord. Det var andra besökare där också, men vi kunde ta det ena bordet. Eftersom det var 80-årsdag hade jag med en 80-årsgirlang, vit duk och äkta champagne!
Vi grillade tok-fina hantverkade korvar från Slaktarn i Östersund (rekommenderas! Charkuteriet Slaktarn ligger på Stortorget bredvid Hobbyboden, öppet torsdagar och fredagar). Stella hade tagit med sig ukulelen och kompade när vi sjöng Happy Birthday.
Till efterrätt hade jag gjort makroner, eftersom det är så svårt att bära med sig tårtor ut i skogen. Citron var godast.
Att fira födelsedag med utflykt är väldigt fint! Det är Coronasäkert (vi åkte i olika bilar och 70-plussarna är vaccinerade), man får frisk luft och det blir en dag att minnas. Sånt kan man göra också när pandemin har bedarrat!