Charina Knutson

Skridsko med boll och klubba
Hela januari har varit isig och blöt och ganska svårutflyktad. Men i söndags bestämde vi oss för att kolla om det åtminstone gick att utnyttja det isiga vädret till skridskoåkning.
Ideella krafter i Tandsbyn har de senaste 2-3 åren gjort sitt bästa för att hålla igång en skridskois vid idrottsplatsen. Vi åkte dit genom att åka in till Tandsbyn, ta vänster vid Mickes Cykel och Motor...
... åka över järnvägen...
... och ta första vänster in till idrottsplatsen.
På en gång till vänster ligger den lilla isen.
Eftersom vi är ordentligt folk så började vi med att skotta. Två skrapor står framme så det är bara att hugga i!
Stella skottade i mönster. Är man 13 så är man.
Att skotta är väldigt bra uppvärmning, det sa redan Sigge Ericsson på sin tid.
Sedan snörade vi på oss skridskorna! Första gången för säsongen, så det var lite pirrigt.
Vi åkte runt lite och kände på isen och grejorna. Jag hade plockat med bandyklubbor och tennisboll, så efter en stund började vi träna att passa och skjuta. Två vedträn blev en slalombana som man fick åka innan man sköt ett skott på mål.
Efter en stund tog vi en fika! Det finns som sagt ved, en grillplats och ett vindskydd om man vill ha det. Det finns också kvällsbelysning som går att trycka igång när det är mörkt. Men vi tog bara en enkel sittfika på blanka eftermiddagen. (Mamma: barnen sitter på vedrän + sittunderlag, bara så du vet!)
Sedan spelade vi match! Det blev lite svårare att fota då eftersom jag hade fullt upp att försvara vuxenvärldens färger men roligt var det! 
Barnen var jätteduktiga och 2,5 timme bara flög iväg! Kolla idrottsklubbar och skolor i er närhet; många byar spolar upp en is och är glada om den används, och om man kan hjälpa till att sköta den förstås. Bandyklubbor finns på loppis för ingen peng alls och en tennisboll kostar en tia. Sedan är det bara att köra!