Charina Knutson

Tandsbyns skidspår
I Tandsbyn finns elljusspår och kopplingar till spårsystemen i Löfsåsen, Marieby och Svartsjöarna. I söndags gjorde vi en realitycheck på elljusspåren, i dagsljus dock.
Av 1 km, 2,3 km, 2,7 km och 5 km valde vi efter ett syskongräl 2,7 km. Så satte vi fart!
Det är ju nysnö var och varannan dag den här vintern, så det var lite löst i spåren. Men det gick bra. Efter ett par hundra meter kom vi förbi det här vindskyddet och barnen blev nostalgiska. Hit har de gjort utflykter med Tandsbyns fritids innan det la ned 2017.
Det ska finnas en grillplats under snön, men just nu är det nog svårt att få till någon korv!
Strax efter vindskyddet såg vi en pil för 5 km-spåret, men det såg helt ouppkört ut. 1 km, 2,3 km och 2,7 km var dock fint skötta och har elljus. (Men funkar elljuset? Någon i läsekretsen som vet? Är det någon hemlig knapp som man ska trycka på eller lyser det vissa tider? Tipsa gärna i kommentarsfältet!)
Slingan går lite upp och ner och en del utförsbackar svänger i slutet och är lite knixiga. Men inte värre än att man klarar av det!
I slutet av slingan såg vi denna skylt. Den visar var man ska gå på för att komma till Löfsåsen och vidare mot Marieby. Från Tandsbyns IP till Löfsåsen är det 9 km.
Men hur gör man alls för att hitta till Tandsbyns IP? Jomen, man kör E45 söderut från Östersund i 26 km. Man tar in i Tandsbyn och kommer till den numera berömda T-korsningen där man tar vänster.
Över järnvägen...
Och första vänster.
Och vips är du på parkeringen! Bara att kliva på spåret och susa iväg!