Charina Knutson

Pizzabullar med halloumi, soltorkad tomat och pinjenötter
Okej, ingen bil har vi, och regnet öser ner. Perfekt läge att förbereda lite utflyktsmat!
Pizzabullar är ju en klassiker, men det bästa är att man kan hotta upp dem med precis den fyllning man tycker om. Det här receptet ger 12-14 pizzabullar.
 
Deg:
25 g jäst
4 dl kallt vatten
1/2 dl olivolja
2 tsk salt
1 dl grahamsmjöl
8-10 dl vetemjöl
 
Lös upp jästen i vattnet och rör ned salt och olivolja. Ta i grahamsmjölet och sedan så mycket vetemjöl som krävs för att det ska bli en lös och smidig deg.
Låt den jäsa i en massa timmar. Minst 2, men 4 går också bra, eller 6.
Sedan kavlar du ut den till en platta, ca 30x40 cm.
Och nu är det bara att länsa kylskåpet på goda grejer! Jag skippade de krossade tomaterna i dag. Istället tog jag några skivor vanlig ost, och så rev jag 200 g halloumi och strödde över. Svarta oliver. Soltorkad tomat. Mynta och basilika ur trädgårdslandet. Lite pinjenötter har ju ingen dött av... et c. Ringla över lite god olivolja.
Rulla ihop till en rulle och skär tjocka skivor, inget knussel. 2-3 cm är lagom tycker jag. Arrangera dem på en plåt, tryck dit lite vispad äggula och strö över flingsalt.
Grädda i 250 grader i 14 minuter. Klart!