Charina Knutson

Julmarknad i Lockne kyrkstallar
Hej, sorry för långsam uppdatering! Helgen den 24-25 november var jag på en alldeles egen utflykt till friluftsmuseet Beamish utanför Newcastle i England, så då blev det ingen familjeutflykt. Däremot inser jag att jag bara måste ta med barnen till Beamish någongång, det är alldeles fantastiskt. Som Jamtli på steroider.
Förra helgen drog julmarknadssäsongen igång och vi besökte den vid Lockne kyrka. Vi har bott i Tandsbyn i 13 år men aldrig lyckats besöka den marknad som ligger närmast - är inte det ganska typiskt? Åk E45 från Östersund mot Svenstavik och ta ner vänster vid Lockne kyrka.
Här finns också en utmärkt sockenstuga, som under julmarknaden blir både värmestuga och fikastuga.
Själva marknaden ligger i de fina, fina kyrkstallarna. Långt tillbaka när man körde häst till kyrkan behövde man ställa hästen under tak medan man var på högmässa. Då byggdes dessa fina längor, där varje gård hade sitt bestämda stall.
 
I de olika bodarna kunde man köpa ost, tunnbröd, hantverk, julkransar och annat som man brukar kunna hitta på lokala julmarknader. Som det ska vara!
Som vanligt vet man också att om man ser en lång kö, då finns det kolbullar någonstans i närheten. 
Längst ner hittade vi ett bekant gäng! Det var Stellas klass, åk 5 i Ångsta skola, som stod och sålde kakor, julgranar, kaffe, glögg och mycket mera. 
Utanför boden stod fantastiska Therese och gjorde brända mandlar à la minute. 
Julmarknaden i Lockne kyrkstallar, som i år arrangerades den 1 december, är en familjär och mysig marknad. I år avslutades den också med en konsert i kyrkan kl 15. Rekommenderas!