Charina Knutson

Julgransplundring till sparks
Brrr, vad kallt det har varit den här veckan!  - 24 nästan varje morgon när vi klivit upp. Men i dag var det bara - 10, så vi plockade fram sparkarna och gav oss ut.
Eftersom det inte har varit så många omgångar halka i vinter, så finns det heller inte så mycket grus på vägarna. Bara snö och is. Perfekt för sparkåkning.
Målet för dagen var julgransplundringen i Tandsbyns bygdegård. Vi har nog varit på den varje år sedan barnen kom. Man kan fira ut julen på stor-ställen som OSD (Folkets hus i Östersund) och det är säkert jättetrevligt, men glöm inte att kolla utbudet av bygdegårdar och hembygdsgårdar. De gör ofta jättefina arrangemang och jag gillar den nära känslan. Man behöver inte känna att man måste bo just i den särskilda byn för att åka dit, jag har i alla fall aldrig behövt bevisa mig! I bygdegården fanns det gott fika och så blev det förstås dans kring granen.
Sedan var det dags för tomten att komma på besök.
Rejäla godispåsar bjöds det på! Vi pratade med lite föräldrar och barn från skola och dagis, och provsmakade lite ur påsarna.
Sedan tog vi sparkarna och sparkade hem igen. Jag ska inte påstå att det gick smärtfritt - det var faktiskt FEEEL på vissa sparkar som bara drog snett, och varför väntar ni inte på mig, och varför åker ni inte nångång? men på det stora hela fick vi både tradition och motion och lite socialt umgänge på bara ett par timmar.