Charina Knutson

Spikbodarna
I går ville vi åka längdskidor och bestämde oss för att pröva Spikbodarna. Det är lätt att hitta och ligger nära Östersund. Man bara åker till Lillängerondellen och tar av mot Sollefteå.
Efter ungefär 400 meter tar man in till höger. Det är skyltat Spikbodarna ute vid vägen.
Efter ungefär 400 meter till kommer man fram till en rymlig parkering. Det var mycket folk här i dag men alla får plats!
Högst upp i parkeringen börjar spåren. Titta upp till vänster så ser ni spårstarten för 1 km, 2,5 km, 5 km och 13,4 km. Bara att hoppa på! Vi valde 2,5 km i dag. Det var -16 grader och en del utrustning var ny och skulle provas inför kommande vecka när barnen ska åka i skolan, så 2,5 km blev en alldeles lagom testsväng.
Min största kritik mot spårsystem i allmänhet är att de ofta är dåligt skyltade. Så icke här. Det är faktiskt helt fantastiskt bra skyltat och omöjligt att åka fel. Dessutom är det nedräkning, av typen "2 km åkta om du åker 2,5 km-slingan". Sånt är skönt att veta för både barn och vuxna. In i skogen bar det!
Massor med snö. Sol och dis.
Så vackert var det. Och bra spår. Det går ett klassiskt spår och ett skatespår bredvid varandra hela vägen. Så det blir aldrig trångt eller joxigt när någon vill köra om. Sa jag att det var vackert?