Charina Knutson

Björnrike
Efter några lugna sportlovsdagar hemma har vi förflyttat oss till Björnrike för att få åka lite slalom. Björnrike hör till Skistars destinationskluster "Vemdalen", där också Vemdalsskalet, Klövsjö och Storhogna ingår. För att komma till Björnrike kör man till Vemdalen och tar sedan sydöst i 7 km. Sedan svänger man upp mot själva skidområdet. Björn björn.
Vi började med att köra allra högst upp i backen, till det som heter Centrat. Där finns parkering, restaurang, ICA-butik och skidshop.
Vi köpte liftkort för tre (3) dagar och mamman fick lätta svettningar. 3155:- gick det loss på. En vuxen och två ungdom. (Jag har för mig att Skistar förut räknade barn upp till och med 7 år, men nu åkte man bara gratis tills man var 6?) Jaja, bara att hosta upp...
Hopp i pjäxorna och rakt genom centrat så är man i backen!
Vi började med att åka upp i Mittliften (D). Från den kan man välja rött (medelsvårt) eller blått (lätt). Vi valde blått och fick en bred, rolig bana där barnen snabbt började välja skogen framför pisten. Alldeles perfekt för vår nivå. Fin utsikt från toppen var det också.
Efter två timmar var barnen lite matta.
Vi gick in på Björnrikegården.
Och beställde två choklad och två bakeoff-bakade bullar för 144:-. Nya svettningar.
Efter fikat åkte vi upp i Gråhognaliften (B) och åkte lite till.
Sedan var klockan 16 och liftarna stängde. Vi tog bilen och åkte ner till det nybyggda Björnrike torg och hämtade ut lägenhetsnyckeln.
Mitt på det här huset, inne i vinkeln, ska man gå in och ta en kölapp för att få ut sin nyckel. Här finns också skiduthyrning och skidshop.
Stella satt kvar i bilen och pratade med en person hon längtade efter.
Julius följde med mig.
Sedan åkte vi upp till centret och stuvade in oss i en lägenhet. Ica-affären uppe vid centret får gott betyg, den var faktiskt väldigt välsorterad.
Jag lagade lite kycklinggryta i kokosmjölk till middag, sedan var vi redo för sängen!