Charina Knutson

UV-golf
I dag skulle Stella delta i en kursdag för unga journalister på Jämtlands Tidning. Det innebar något sällsynt i den här familjen, nämligen tid tillsammans med bara ett barn. Julius utropade genast dagen till en "mor-och-son-dag" och fick bestämma helt och hållet vad vi skulle göra.
Han ville börja med att åka till Multi Challenge på Tjalmargatan i Östersund.
De är kanske mest kända för sina Boda Borg-banor med utmaningar, men här finns också laserhall, klättervägg, gocart, lekland och en massa annat. Man åker in och parkar på gården och går in här.
Man kommer till en reception och säger vad man vill göra.
Julius ville spela minigolf i mörker - UV-golf! 60:- per person kostar det.
Banor och bollar är målade i lysande färg och syns jättebra. Resten är kolmörkt. Man får ett scorekort att hålla ordning på slagen med.
Bana 3 är särskilt tålamodsprövande men till slut gick den också!
Väggarna har motiv från Östersund. Rådhuset och Gustavsbergsbacken till exempel.
Däremot såg jag inte Jamtlis silhuett någonstans, det blir poängavdrag på den, haha! Men älgar, björnar, Åreskutan och en massa annat kan man titta på medan man spelar.
Tjong iväg!
Om man vill äta så finns det lunchbuffé med tacos, pannkaka, kycklingspett och sallad för en högst överkomlig peng.
Men nu var det Julius dag, och han hade siktat in sig på något helt annat. För ett par veckor sedan hade han följt med fritids till Shoppis, ett slags second hand-varuhus i Östersund, för att handla lite nygamla spel och sånt till fritids. De hade också fikat på Shoppis. Och inte vilket fika som helst utan munkar. Dessa munkar skulle nu återupplevas.
För att komma till Shoppis åker man helt enkelt till Gärdin och Persson på Odenskogsvägen i... Odenskog. Dessa två butiker har samma ingång.
Jag älskar Shoppis och har handlat massor med bra grejor till barnen där. Det är faktiskt en riktigt bra butik just ur Soffpotatis-synpunkt - man kan hitta billiga friluftsartiklar där som gör utflyktandet enklare och mindre kostsamt. Men i dag siktade vi in oss på kafét, som minsann inte gick av för hackor. De hade riktigt mycket hembakat och det gick också att äta mackor eller enklare lunch.
 
Men vi ville bara äta munkar.
Efter det drog vi runt på lite sportbutiker och rekognoserade inför framtida skateboard-inköp. En ny sommarkeps hittade vi också.
Sedan åkte vi och hämtade Stella som hade haft en toppendag på Jämtlands Tidning. Hon pratade bara bländare och skärpor och ISO-tal hela vägen hem.