Charina Knutson

Höstlovsspecial! Boda Borg
Vecka 44 och höstlov - perfekt läge att göra saker ihop, om man nu har möjlighet att vara ledig. Vi gick ut hårt i går med ett besök på Boda Borg. En uppsalafamilj på besök följde också med!
Om du vill besöka Boda Borg åker du till Tjalmargatan i Östersund och håller utkik efter den här portalen:
Sedan parkar du och går in här!
Boda Borg har lite extra spöken som drar runt i huset under den här veckan, fram till den 3 november - därav konceptet Boda Booooo. Men det är bara på kvällarna, 18.00-21.30. På dagarna är allt som vanligt.
Multi Challenge är alltså namnet på hela anläggningen som innehåller till exempel gocart och klättring. Men Boda Borg-delen är ungefär som Fångarna på fortet, 20 celler med kluriga uppgifter (quests) som ska lösas på tid. I dag löste vi in oss för att göra questarna. Det kostar 190:-/person och då får man vara där hela dagen från 10-17.
Snälle John följde med oss i början och berättade hur allt funkar. Questarna har olika färg; gröna är lättast, röda är fysiskt utmanande men inte så kluriga, svarta är svåra på alla vis.
På en remsa kan man samla stämplar från de questar man har klarat.
Utanför varje rum finns en liten instruktion på hur questen ska lösas...
Sedan är det bara att kasta sig in och försöka lösa uppgiften.
Det är bra att vara mellan 2 och 4 personer som jobbar tillsammans. På en lista kan man se hur många personer som krävs för varje uppgift.
När pilen ovanför dörren lyser grön är det bara att ge sig in i rummet, här roliga Cliffhanger.
Här ska man ta sig längs väggarna och sedan lösa en tankenöt i slutet.
Oftast får man försöka flera gånger innan man klarar ett rum. Tiden rinner ut och man fattar kanske inte allt man ska göra på första försöket. Men det är bara att göra questarna så många gånger som man vill.
När man blir hungrig finns det buffé!
85:- för buffén är bra och prisvärt! Nu var köket lite underbemannat för höstlovsanstormningen tror jag, så maten tog slut hela tiden och tjejerna i köket sprang som illrar för att hinna fylla på. Men så bråttom hade vi inte heller. Alla blev mätta!
Vi kom vid 11.30 och var där tills de stängde kl 17. Alla hade kul, fyra barn mellan 8 och 13 år och så de två mammorna förstås. Ett tips är att klä sig för sport; det är mycket ålande och klättrande! Perfekt höstlovsaktivitet. Och som sagt, om ni tål att bli skrämda ska ni satsa på ett kvällsbesök den här veckan! Här är en länk till all info.