Charina Knutson

Mitt-Salong
I dag har vi varit på konstsalong! Det här fantastiska konceptet som innebär att alla som vill får skicka in bidrag, en jury väljer ut, amatörer blandas med proffs, och resultatet blir en otroligt brokig och underbar konstutställning; en explosion av uttryck och kreativitet. 
Jamtli Exercishall ligger inne på gamla I5-området och upplåts just nu åt Andreas Brännlund och hans konstplattform Lat.63.
Andreas har hållit i trådarna kring Mitt-Salong dit 700 verk skickades in för jurybedömning, och 160 nu visas i Exercishallen. Konstnärerna kommer från Jämtlands och Västernorrlands län, därav namnet Mitt-Salong. Andreas själv tar emot!
Det kostar 50 kr för vuxna att gå in och det är gratis för barn. Man får en lista förstås, med alla konstverk, och en uppgift att hitta sin favorit som man ska rösta på när man går hem.
Vi skred genast till handling och började titta runt. Så mycket fint och roligt! Vad sägs om Magdalena Brunzells äggoljetempera på kassettband?
Eller de här fina burkarna med allt möjligt och omöjligt som man fyller livet med.
Julius och hans kompis Oliver älskade keramiksnäckan Passion av Marina Jonsson.
Själv är jag väldigt svag för Lena Strömbergs brodyrer. 
Påtagligt var hur miljö och klimat inspirerat till flera av verken. Den här sjukt välarbetade triptyken i textilapplikation hyllar bin, humlor och daggmaskars insatser för ekosystemet.
Ensamhet och sorg finns också här och där, som i Anders Sunesons ledsna cirkusgris.
Och i Åsa Maria Hedbergs installation "Z939 utanför" som vi först bara tyckte såg ut som utspillda popcorn runt en stålring.
Men så började vi titta närmare.
Och närmare. Och såg alla hundratals ansikten på dem som flyktar runt centrum men inte kommer in.
"Å, vilka fina..." ja, fina vadå? tänkte jag när jag fick syn på "Samlingen" av Hans Kvam. Jag var bergis på att det var... hushållsgeråd? Bakverk? Inredningsdetaljer? men så kom man närmare och såg att det är ingenting alls. Så himla roligt!
Djur fanns det också. En träripa av Göran Lundvall till exempel, och den här fina Stäppfoxen av Anniki Andersson.
Ja, hur väljer man bland detta? Julius röstade tämligen tvärsäkert på "Passion".
Julius kompis Oliver la sin röst på den fina "Masonitliv" som man möttes av redan ute i foajén. Snurrande hjul med figurer, som i hastighet bildar en film, som projiceras på en målning, och illustreras med ljud. Supercool.
Missa inte Mitt-Salong! Pågår till 12 maj. Öppettider här!
Och du - glöm inte att betala p-avgift utanför Exercishallen. Avgiftsbelagt alla dagar, 00-24.
#1 - Lena

Roligt att du gillar mina broderier! Hälsningar Lena

Svar: Wow, nu blev jag cyber-starstruck! Tack för att du läste och kommenterade!
Charina Knutson