Charina Knutson

Slalom i Storhogna
I söndags var det dags för årets första slalomdag! Vi valde att åka till Storhogna. Om man åker från Östersund är det ungefär 11 mil, så räkna på ungefär 1,5 timme. Kör E45 söderut (Brunflo - Svenstavik - Åsarna). När man har kört igenom Åsarna tar man höger mot Klövsjö och Vemdalen - då är det 3 mil kvar. Till slut ser man skyltningen mot Storhogna!
Förr köpte man liftkort framme vid det fina högfjällshotellet. Men nu är allt flyttat till besökscentret M, där man nu hittar skiduthyrning, shop, restaurang, bowling och biljard.
Vi gick in och köpte liftkort. Halvdag för en vuxen och två ungdomar gick loss på -:host host:- 1090 kronor. Bara att hoppa i pjäxorna och utnyttja tiden! Vi lät bilen stå på den (ganska lilla) parkeringen vid M. Då tar man sikte på det övre hörnet av parkeringen, för där börjar backen!
Antingen kan man ta liften liksom i flykten precis här utanför. Eller så tar man höger ner genom tunneln till vänster, då kommer man ner till liftstationen.
Man kommer upp till en ny liftstation som också är värmestuga för frusna fingrar.
Vi åkte upp i den liften också och hade plötsligt guldläge!
Fina backar och lite folk!
Bara första åket ägde rum i själva backen. Sedan var det dags att börja runda fjällbjörkar istället.
Efter en stund åkte jag ner och hämtade fikat i bilen och så gick vi in i värmestugan. Den var liten men väldigt fräsch och nyrustad. Här finns bord, bänkar, micro och toalett.
På utsidan fanns något fiffigt, en skidmekar-station för krånglande bindningar!
Efter lite fika åkte vi upp i liften igen.
Vi åkte ner mot hotellet. Det går fint att ta sig ner dit och köpa mat och fika om man vill, backarna sitter ihop förstås. 
Här finns också något så ovanligt som en knapplift som går allra högst upp på fjället! Så om du är bättre att åka skidor än att åka lift så är det här stället för dig :-) Men vi gillade den första backen bäst, för där hade det också byggts lite små hopp. Så vi åkte där istället!
Vid 16 stängde liftarna och vi åkte ner till bilen och susade hem igen. Finfin dag! Vi gillar Storhogna eftersom det är många blå och gröna (= lätta) backar med mycket skog på sidorna. Snällt, familjärt och välskött!