Charina Knutson

Bowling i Myrviken
I lördags tog i en utflykt till Myrviken och besökte Mötesplats Oviken för lite bowling. Ingen av oss tre i familjen hade någonsin tagit i ett bowlingklot, så det var något helt nytt! Med oss på turen hade vi dock två veteraner som kunde visa oss hur det gick till. 
Vi åkte över Oviken fram till Myrviken och kom upp i korsningen vid macken. Där körde vi rakt fram mot Gräftåvallen. 
Sedan ligger Mötesplats Oviken på vänster hand, bara 100 meter upp i backen.
Förvirrande nog ska man inte köra in där det står "Mötesplats Oviken P", det gjorde vi först och det var heeelt fel. Fortsätt förbi huset istället och ta in vänster när du ser en lunchskylt.
Sedan går du in där det står Huvudentré! Förstås!
Man betalar i receptionen: 200:- för en bana i en timme. Då kan man vara upp till sex personer som spelar.
Bowlingen ligger en trappa ner i huset, som för övrigt är supernytt och fräscht! Jättefint verkligen.
Snälla Regina skrev in alla bowlingspelare i ett dataprogram. Hon kunde också lägga in vilka som var barn och se till så att de fick staket på banan när de spelade. Mycket bra.
Sedan bytte vi om till bowlingskor!
Och testade ut vilken storlek och vikt på klot som passade oss.
Sedan drog vi igång!
Himla inkluderande sport det här. Vårt sällskap var i åldrarna 8 till 80+ och alla hade lika kul. På banan bredvid fanns ännu yngre barn. Förutom att de kunde ha staket och lätt klot, så kunde de också ta hjälp av en drake att rulla iväg klotet. En liten rutschkana för att få fart. Smart! 
Vems tur det är att spela, samt poängen, syns hela tiden på en display ovanför banan. Man blir jättedeppig när man missar men så här glad när det går bra!
Det finns fyra banor att spela på i den ljusa och moderna hallen. Och när man har spelat klart kan man fika.
Vanligtvis är inte hallen öppen på lördagar utan vardagar samt fredagskvällar. Men just i lördags hade Regina en stor bokning från en fotbollsklubb som skulle både bowla och bada, så då passade hon på att öppna upp även för allmänheten. Gå in på www.oviken.se och kolla aktuella tider. Där kan du också boka en bowlingbana via nätet så att du vet att du bergis får plats.