Charina Knutson

Fiske i Hissmofors
Jag är ingen fiskare och därför blir det heller inte av att barnen får fiska. Om man inte har snälla människor som hjälper en att komma ut och fiska, that is! En kväll för någon vecka sedan fick vi följa med Patrik och Fredrik till Hissmofors för några kast.
Först måste man ha ett fiskekort! Hissmofors hör till ett samarbete som heter "Fiskevägen - 13 mil fiske mellan Krokom och norska gränsen", infobroschyr här, köp fiskekort online här.
Sedan åker man E14 från Östersund till Krokom och tar in vid första infarten. Åk precis över älven och ta upp höger på Aspåsvägen.
Precis innan man kommer upp på väg 339 går det en liten grusväg in till höger. Det är lite spännande och man vill inte ha möte just.
Vägen delar sig bara en gång, i en y-korsning, faktiskt bra precis där det står "10 min" på min skärmdump här nedanför, och då ska ni ta det vänstra alternativet.
Då kommer ni fram till en liten grillplats med vindskydd och så en fin strandremsa där man kan stå och kasta. Först preppade vi några spön.
Sedan hade Patrik kastskola med Julius.
Stella var lite avvaktande så vi stod och hängde en stund och kollade på hur det gick för Julius. Det krånglade lite i början men snart fick han till det!
Efter en stund prövade Stella också och tyckte att det var riktigt kul.
Det slog och slog. Fisk fanns det helt uppenbart! En och annan nappade också, men ingen ville följa med in till land. Till slut behövde vi fylla på med lite korv för att orka fortsätta.
Fisket kompletterades med lite kasta macka. Stella fick till sex studsar! Rekordet höll ända tills Patrik kom och kastade en sju-studs.
Det ser kanske kallt ut på bilderna men det var jätteskönt ute och vi klädde oss egentligen mest för myggen. Ta med lite myggmedel, för man blir ganska biten. Men det var en fin kväll på en vacker plats, och roligt att komma ut!