Charina Knutson

Skåk
Sommaren kom tillbaka! I söndags var det så fint att vi bara var tvungna att åka och bada någonstans. Vi fick sällskap av Julius klasskompis K, så mysigt! Jag har haft span på ett badställe som heter Skåk väster om Gällö. I dag var det dags att åka dit. Ta E14 från Östersund mot Bräcke. Efter bra precis 5 mil kommer du till Gällö.
Sväng höger och kör in och igenom Gällö.
Du kommer att åka igenom hela byn, passera uppfarten till den berömda skidtunneln på höger sida, och till slut komma fram till följande korsning. Här tar du vänster ner mot Ammer och Nor.
Över en liten bro ska du.
Efter bron ska du ta första skogsbilvägen in till höger! Obs, det finns inga skyltar eller nåt, du måste bara ta den ändå! Så här ser den ut!
Efter bara hundra meter går en väg ner till höger. Det är vägen ner till badplatsen, och du KAN köra den för det finns en yttepyttig parkering längst ner. Jag fegade dock ur och parkerade i korsningen. 
Det är en kort och fin promenad på ytterligare 100 meter. Väl framme på parkeringen står en försynt Skåk-skylt.
Ner genom skogen 100 meter till.
Så kommer du fram till detta!!
En säkert 200 meter lång sandstrand med långgrund sandbotten. Helt fantastisk! Julius och K slängde sig i vattnet. Stella blåste upp en gigantisk pretzel.
Sedan badade vi! Det var inte jättevarmt i vattnet men helt badbart.
Det fanns musslor som fick ett tillfällligt hotell i strandkanten.
Och så fikade vi förstås! Det finns en gammal eldstad men den var inte så fräsch (skymtar i bakgrunden), och det finns heller inget vindskydd. Men en dag som denna hade vi ändå bara saft och mackor och bullar med oss.
Vi badade ett par timmar och sedan åkte vi hem. Skåk var namnet, testa det vid tillfälle!
 
#1 - Anonym

Wow, vad det ser fint ut! Var ni helt ensamma där? Säg gärna till om ni vill ha utflyktssällskap nån dag 💗

Svar: Det var ett annat sällskap där en stund. Men stranden är så lång så det ska mycket till innan det blir trångt! Vi utflyktar gärna i sällskap, men jag kan faktiskt inte se vem du är som har lämnat kommentaren så jag har svårt att fånga upp inbjudan :-) Hör av dig via Messenger eller nåt annat så hörs vi!
Charina Knutson