Charina Knutson

Lockneklassikern - Löfsåsrännet
I trakterna kring Locknesjön går varje år tre väldigt snälla motionslopp. Ett är på skidor, ett till fots och ett på cykel. Gör man alla tre så har man gjort en Lockneklassiker, och det tänkte vi försöka oss på i år!
Det första loppet går en fredagkväll i februari och består av 1, 5 eller 10 km på längdskidor. I fredags tidigarelade vi tacon och åkte iväg för att vara med!
Löfsåsen har vi besökt förut i bloggen, så ni hittar redan dit. Men det som är roligt med Löfsåsrännet är att det går på kvällen (18.00-19.30) och är upplyst med marschaller! Man ska också ha egen pannlampa med. Det var massor med folk - 170 deltagare - parkeringskaos! Är inte det lite kul så säg, en fredagkväll ute i skogen?
När man kommer fram så ska man gå uppför en liten gällbru och anmäla sig. Där sitter funktionärer och skriver upp namn och tar betalt (100 för de stora och 50 för de små) och så får man ett litet registreringsband att sätta runt vristen.
Sedan bar det iväg!
Det är svårt att förklara stämningen. Man ser marschaller och flackande pannlampor i skogen och i spåren runt omkring sig. Det är suggestivt och väldigt mysigt! 
Själv njöt jag av att det äntligen denna milda vinter bet lite i kinderna. Det var -10 och skönt att ha tjuck-jackan på sig. Julius hade gjort illa knät tidigare i veckan så han och jag satsade på 1 km-spåret. Det åkte vi å andra sidan två gånger. När Julius kom i mål fick han en medalj!
Sedan gick vi tvärs över gården och in i våffelstugan. I kväll serverades varmkorv, kaffe och festis.
Det eldades i vedspisen. Man träffade lite folk man kände. Livet var gott!
Stella åkte 5 km och var bra frusen när hon kom i mål. Vi störtade hem och åt Alla Hjärtans Dag-bakelser och drack varm choklad.
Nu får vi börja ladda för de två andra tävlingarna. Den första blir Tandsby Trail den 30 maj. Då ska man gå eller springa 1, 6 eller 9 km. Sedan avslutas Lockneklassikern med Locknetrampet på cykel den 29 augusti, 3, 24 eller 48 km. Locknetrampet körde jag i fjol, så jag har testat på två av de tre deltävlingarna och kan intyga att det är inkluderande och familjär stämning! Alla kan vara med. Läs mer här! https://idrottonline.se/TandsbynsIF/tavlingar/Lockneklassikern