Charina Knutson

Näs kyrkstallar
Det ena sommarevenemanget efter det andra har fått ställa in i år, som en följd av Coronapandemin. Så roligt därför när något faktiskt arrangeras som vanligt, och man kan få lite musik och en kopp kaffe! Det fick vi vid Näs kyrkstallar i går. Där är det varje sommar hantverksförsäljning och kafé. Så här ser programmet ut: onsdag - söndag kl 14 - 20, vecka 28 till 31. 
Näs kyrka är så vacker, lätt att hitta till 4 mil söder om Östersund, och så har den så fina kyrkstallar precis mitt emot.
Utanför kyrkstallarna var bord uppställda. Allt var mycket Corona-anpassat! Det var bordsbeställning som gällde, och handsprit fanns vid varje bord.
Brödportionen. Borde inte den K-märkas? (Obs! På bilden har den obligatoriska mjukkakan redan försvunnit.)
Vi hade lockat med oss våra grannar, så vi var ett fullt bord bara vi! Julius körde huvtröja först pga kyligt, men när solen kom fram blev det varmt och skönt.
Onsdag, torsdag, fredag och söndag kl 18.00 denna vecka spelar det fantastiska lilla bandet Raka Uckar. OBS! Om det inte regnar! Konserten går inte att flytta in, med hänsyn till Coronan. Vi känner till Raka Uckar för att två av barnens favorit-förskolelärare spelar i bandet, men de börjar bli lite småkändisar och har haft spelningar runt om i länet. Ja, inte sedan i feburari just, då... men vanligtvis. Som grädde på moset är man välkommen att sjunga med!
Ukulelebandet är också ibland och numera förstärkt med bas och gitarr. Sättningen kan variera beroende på vilka som har möjlighet att vara med. Men spelglädjen går inte att ta miste på!
Efter konserten gick vi in och kollade på hantverksutställningen. Denna vecka är det Sylvi Nilsson som visar och säljer lappteknik och lite stickat. Imponerande!
Som sagt, lätt att hitta och ett sommararrangemang som får vara alldeles som vanligt. En skön och fin kväll! Väl värt den här lilla utflykten: