Charina Knutson

Lockneklassikern - TandsbyTrail
I lördags var det dags för del 2 i Lockneklassikern: TandsbyTrail.
(Den första var Löfsåsrännet på skidor i vintras, den tredje och sista är Locknetrampet på cykel den 29 augusti.)
TandsbyTrail är ett jättesnällt motionslopp på grusväg och skogsstig. Man väljer om man vill gå eller springa och om man vill göra det i 1, 6 eller 9 kilometer. För oss var det - som alltid - viktigast att ha en mysig dag tillsammans, och att alla skulle våga vara med. Så vi lockade med oss en familj till och bestämde oss för att gå 6 km.
Hela tävlingen var Corona-anpassad. Endast föranmälningar togs emot, fram till dagen innan, och sedan var det drop in-start mellan 9.30 och 11.30 istället för stor gemensam start. Vid Tandsbyns idrottsplats, längst bort på parkeringen, fanns ett litet funktionärsbord med startlappar.
Redo Alfredo!
Sedan gick man bort till startflaggen och blev avbockad innan man gav sig iväg.
Bansträckningen var tydligt utmärkt med orange pilar och prickar.
På ett ställe delade sig vägen mellan 6- och 9-kilometersrundan men det gick inte att missa.
Stigen gick så vackert längs en bäck.
På ett ställe kunde man till och med leka Puh-pinnar! (Alltså att alla barn släpper ner en pinne på ena sidan bron och ser vilken pinne som flyter fram först på andra sidan bron.) Jag älskar att de vill göra sånt här fastän de är tonåringar nu, en del.
Det blev som sagt en grusvägssträcka också. Någonstans här började vi leka "På minuten" allihopa och berätta galna historier för varandra.
Sedan blev det fikapaus med proteinbars och vatten. Vädret var på arrangörernas sida kan man säga. Underbart.
Lite mera skogsstig, nu på elljusspåret nära idrottsplatsen...
Och vips var vi i mål!
Alla under 16 år fick medaljer.
Så här gick sträckningen, för den som har något hum om Tandsbyn:
Nu är det alltså bara en deltävling kvar. Man behöver inte ha varit med på de första två för att vara med på den tredje, så trampa lite hoj i sommar och var med den 29 augusti! TandsbyTrail fick - trots Coronan - deltagarrekord, nästan 200 personer. Så allt talar för att också Locknetrampet kommer att bli populärt!