Charina Knutson

Lockneklassikern - Locknetrampet
I lördags var det dags för den sista delen i Lockneklassikern - Locknetrampet. Tidigare har vi ju åkt skidor i Löfsåsrännet och promenerat/sprungit i Tandsby Trail. Nu var det cyklarna som skulle luftas! Precis som i de andra tävlingarna är det anmälan på plats och man väljer själv en sträcka som passar dagsformen. I Locknetrampet cyklar man 3, 24 eller 48 km. Jag, Stella och Julius satsade på mellansträckan. Start och mål är vid Ångsta skola.
I vanliga fall finns en fikastation längs banan, men i Coronatider fick man packa med sig fika vid starten istället.
24 km-slingan går över Ångsta, Loke och nästan fram till Bergböle. Det går inte att missa när det är dags att vända och cykla tillbaka.
När vi hade vänt stannade vi och fikade.
Barnen var jätteduktiga att cykla. De har inte cyklat så långt förut men med någon paus här och där och mycket småprat så var det inga problem. När vi kom tillbaka till Ångsta blev det medaljutdelning!
Eftersom vi gjort alla deltävlingarna och klarat hela Lockneklassikern fick vi dessutom en mössa var som bevis. Barnen var SÅ stolta över sig själva, och nästan lite överraskade att de hade klarat allt! De här tävlingarna, där föreningar driver, och familjer kan delta, och barn och vuxna gör saker tillsammans, var och en på sina villkor - det är så fint.