Charina Knutson

Längdskidor i Brunflo
I söndags var det vårvinter-feeling - vindstilla och minus 3 grader. Vi packade in skidorna i bilen och åkte till Brunflo vars längdskidspår vi inte provat tidigare. Skidor, löpning och Bike Park utgår från samma punkt, lite klurigt att hitta till första gången, men egentligen lättillgängligt! Åk E14 till Brunflo, förbi Ica och Coop, och ta sedan höger över järnvägsövergången.
DIREKT efter järnvägen tar man höger igen! Det står "Elljusspår" så det är bara att följa.
Efter en kort tur genom ett villaområde kommer man fram till en långsmal parkering.
Man ska nerför en liten backe för att komma till spåren, så det bästa är egentligen att bära skidorna några meter innan man sätter på sig dem. Här vid kartan börjar det!
Välj mellan 2,2 km, 2,7 km och 5 km. Spåren är välskötta, det finns spår för både klassiskt och skate, och det är lätt att hitta!
Vi hade egentigen en fjärde familjemedlem med oss, men på grund av en växande tonårsrelaterad längdskids-allergi hoppade hon av i sista sekunden. Hon fick gå en långpromenad istället medan vi andra åkte några kilometer. Först går spåren lätt utför, ner mot Storsjön. Längst ner ligger en fin grillplats, så om man vill grilla kan man ha med sig en ryggsäck och vika av från spåret när man ser det här lilla staketet. Taket i mitten av bilden är själva vindskyddet.
Jag och Julius åkte och pratade samtidigt. Så mysigt.
Spåren kommer upp till den lilla stadion men man är inte riktigt framme då, man ska åka en slinga till på en 300-400 meter.
Men till slut kommer man i mål! Här var flera familjer som åkte pulka och madrass och grillade korv. Så om man inte har just längdskidor kan man ändå komma hit och leka i snön.
Vi ger spåren i Brunflo fem varmchoklads-muggar av fem möjliga!