Charina Knutson

Slalom i Ullån
Det har varit fortsatt kallt i januari men helgen som gick tog vi oss samman och åkte lite slalom. Siktet ställdes in på Åre, närmare bestämt Ullån, där det såg ut att finnas lagom branta backar (blå). Vi åkte där både lördag och söndag, så därför är det sol på vissa bilder och lite mulet på andra! Uppfarten till Ullån ligger mellan Åre och Duved.
Framför oss hade vi skidbussen - en himla bra uppfinning om man kommer till Åre med tåget, eller vill slippa ta bilen till de olika backarna. Skidorna åker på ett flak därbak. Just den här bussen gick till Rödkullen, och det var dit vi skulle också. Då tar man in till höger innan man kommer fram till själva Ullån.
Parkeringen i Rödkullen är större än den i Ullån, och man kan promenera fram till liften. Betalar parkeringen gör man med appar som vanligt... eller så, om man har Skistars årskort, så kan man komma ihåg att anmäla sin bils registreringsnummer till Skistar. Då parkar man gratis på Skistars parkeringar.
Rödkullen har restaurang, shop och värmestuga. Till värmestugan var det kö! En Skistar-värd stod och räknade så att inte för många gick in på samma gång. Vi gick och kollade liftsystemet.
Vi åkte upp i Rödkulleliften, den som nere vid kartans dalstation heter Å19. Sedan sneddade vi med hjälp av den blå sträckan, Ripleden (33) över till Ullåliftarna (Å14).
I Ullån var vi nästan ensamma, åtminstone kändes det så!
I Ullåliftarna måste man välja vänster eller höger. Den vänstra liften stannar lite mer än halvvägs upp i backen. Den till höger går ända upp på platån där man kan leta sig vidare till andra pister och liftar. Vi valde höger!
Är det Coronasäkert i fjällen? Ja, det är frågan, men jag tycker att Skistar gör vad de kan i alla fall. Stavlängds avstånd är det som gäller. Det efterföljs... ganska ofta.
Uppe vid toppen av Ullådalsliften är det så fint.
Man kan åka ner på västra sidan liften, i en backe som heter Ullåhöa, eller på östra sidan liften, i backen Ullådraget. När man är färdig tar man bara långsvängen tillbaka till Rödkullen.
l
För mig och barnen som åker hellre än bra var Ullån väldigt snällt och lagomt! Och temperaturen, som var -18 i Åre, var bara -10 här. En fin helg!