Charina Knutson

Hara ångbåtsbrygga
Äntligen! Sommar-Jämtland har slagit upp portarna, och plötsligt finns kaféer och mysiga ställen  nästan överallt. En favorit nära Östersund är Hara ångbåtsbrygga. Det är kafé, brygga och badstrand i ett! 
Man hittar till Hara genom att åka ut på Frösön och över Vallsundsbron, och sedan ta höger mot Orrviken. Och så fortsätta en bit till.
Uppe vid vägen är det bra skyltat mot ångbåtsbryggan.
Sedan bär det av nerför åkrarna mot sjön. Parkeringen är väl tilltagen och blir det fullt finns en angränsande äng.
Coronarestriktionerna följs ordentligt. Bara ett sällskap i taget får gå in och handla i den lilla kafébyggnaden. Påtår på kaffet tas utomhus för att inte krocka med betalande gäster. Priserna är nästan onödigt modesta! Betalning sker med kontanter eller Swish, det finns ingen kortdragare.
Vi var här med min pojkväns mamma och hennes sambo, och eftersom det var före den 1 juli fick vi inte sitta alla fem vid samma bord. Men vi lyckades vända och vrida på sällskapet så att vi kunde prata i alla fall :-)
Om man vill vara ännu friare i sin placering kan man ta med en utflyktsfilt och sätta sig på den långa gräspiren eller längst ut på själva bryggan. Det finns massor av plats!
En liten badstrand finns som sagt också, för den som inte är alltför blyg. En solig dag är det många som vill bada på en relativt trång yta. Men det brukar gå bra! Om man, som på bilden nedan, står ute på bryggan och tittar in mot land, ser man kafébyggnaden till vänster och den lilla stranden till höger.
Hara ångbåtsbrygga har öppet hela sommaren, fram till den 22 augusti, alla dagar kl 12-22! Bara en sån sak!