Charina Knutson

Längdskidor i Fåker
Oxveckorna rullar på i rasande fart! Vi har hittat på småsaker nästan varje helg i januari och februari men jag har varit lite långsam att lägga ut. En söndag åkte jag och Julius till Fåker för att testa deras längdspår.
Från Östersund åker man 35 km söderut längs E45. Då kommer man till korsningen i Grönviken där ICA Fåker och OKQ8 ligger på vänster sida. Där tar man istället höger in mot själva Fåker.
Efter drygt en kilometer ligger en återvinningsstation på vänster hand. Inte jättecharmigt, men detta är också startpunkten för skidspåren. Parkera och knäpp på laggen!
Spåren börjar bakom de små husen. Om det är mörkt finns en knapp för elljus.
När vi var där var det 2,5-kilometersspåret som var uppkört. Det kanske finns fler sträckor men vi höll oss till autostradan!
Små skyltar om hur långt man har kommit sitter uppe. Spåret var ganska snällt och bjöd bara på en rejäl utförsbacke...
... och en uppförsbacke.
Vi blev omåkta mest hela tiden men det gör ingenting. Jag älskar att åka skidor med den här pojken, småprata om vad han tycker är viktigt och bara vara ute tillsammans.
Ryggsäcken med fika hängde med varvet runt, jag hittade ingen direkt plats att sitta på. Det fanns ingen grillplats eller bänk. Så vi åkte i mål...
... och tog fikat i bilen istället. 
Det gick också bra! Vi knaprade i oss det sista av julkakorna och avrundade med varm saft.