Charina Knutson

Buustamon
Sportlovet tillbringades i Åre! Vädret var fantastiskt och vi åkte slalom i Tegefjäll, Rödkullen och Ullån. På onsdagen var det jag och Julius som var ute tillsammans.
Vid 14-tiden blev vi fikasugna. Vi var i Ullåbackarna så vi tog sikte på Buustamon. Man åker Långsvängen tillbaka mot Rödkullen bara, så är det skyltat dit.
Till slut går Långsvängen vänster men Buustamon är ner till höger. Man åker utför en liten backe och parkerar skidorna en bit ovanför restaurangen.
Restaurang och kafé ligger i det långa röda huset och man går in på gaveln längst till vänster. Andra hus i området är boende, för Buustamon är också hotell. Och bränneri! Buustamons hemsida finns här.
Det finns fika, lunch och senare på kvällen kan man äta middag (just nu tisdag till lördag). Vi ville bara ha fika så vi gick rakt fram in till den lilla baren som hade ett litet men naggande gott utbud av hembakade smarrigheter!
Vi tog en kokostopp och en chokladboll och gick ut och satte oss på altanen. Sedan undrade vi om man verkligen får ha det så här bra? Men vi kom fram till att det får man.
Vi gjorde andra saker på sportlovet också: styrketränade på nya STC i Duved, åt sjukt goda crêpes på Åre Crêperie & Logi, och såg damerna åka storslalom i World Cup. Och sprang runt och jagade Pokemons på Åre torg. Och spelade tv-spel, och kollade på film, och grillade korv och marshmallows i grillkåtan. Ett bra sportlov på det hela tatt!